Poolse minister Anna Maria Anders - bezoek Pools-Canadese Museum

Bezoek aan België van minister Anna Maria Anders

Het doel van het bezoek van de Staatssecretaris voor Internationale Dialoog aan de Kanselarij van de Eerste Minister was het inhuldigen van het historisch-toeristische programma "De Bevrijdingsroute van de Eerste Pantserdivisie van Generaal S. Maczek".

Dit project wordt uitgevoerd ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Vlaanderen door de soldaten van generaal Maczek, gevierd in 2019. Het doel van dit initiatief is de Europeanen en de Polen te herinneren aan hun rol in de bevrijding van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het kader van dit project zullen verschillende initiatieven worden uitgevoerd, waaronder de publicatie van een historisch-toeristische gids met informatie over meer dan honderd plaatsen in Frankrijk, België en Nederland die door de Eerste Divisie zijn bevrijd, maar ook de creatie van een mobiele applicatie, de organisatie van een fietstocht langs de route die wordt gevolgd door de troepen van generaal Maczek, evenals het opzetten van verschillende tentoonstellingen in Warschau en België, met name in het kader van de "Stop History" ("Przystanek Historia") cyclus van ontmoetingen.

Het rijke programma van het tweedaagse bezoek (5 en 6 september) van minister A. De heer Anders heeft een diner op de Poolse ambassade in Brussel georganiseerd met vertegenwoordigers van Polonia, Poolse veteranen, historici en militairen. Minister Anna Maria Anders bezocht ook het Pools-Canadese Museum van de Tweede Wereldoorlog in Adegem (Vlaanderen), gesticht door Gilbert Landeschoot, en legde bloemen en een herdenkingsinscriptie op het Maldegemse kerkhof. Voor fotos bezoek de pagina van de bron hieronder.

bron:Poolse Ambassade in Brussel

TOP

-